<< ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ, ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗΣ ΣΚΛΗΝΟΥ, μέλους της ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ, μίας καταπληκτικής Ελληνίδας συνθέτριας. Ακυκλοφόρητο και μεγάλο ελληνικό τραγούδι. Από την ταινία ΧΑΡΤΙΝΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του ΚΩΣΤΑ ΣΤΕΦ. ΤΣΙΠΗΡΑ. Η ταινία, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, μετά από πολιτική παρέμβαση, στο ελληνικό κέντρο κινηματογράφου,…, ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…>>.

1. Χάρτινα ταξίδια, το νέο βιβλίο του  Κώστα Στεφ. Τσίπηρα, από τις εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ:

Ένα μετακινούμενο πένθος, από την εσχατιά του Έβρου μέχρι τον «Νότο του Νότου» στην Κρήτη, περνώντας από τα βουνά της Πίνδου και τον ξεχασμένο Μοριά, στο πλαίσιο ενός χάρτινου ταξιδιού.Ένας Κεφαλλονίτης που επιστρέφει ύστερα από σαράντα χρόνια στο νησί του. Ένας καραγκιοζοπαίχτης που δίνει την τελευταία παράσταση της ζωής του. Ένα Δραμινός ιδιοκτήτης σκυλάδικου. Ένας Κρητικός που ζητάει εκδίκηση.

Ο Άγιος Βονυσάφριος. Η κυρία Μπεμπέκα. Η θεία από την Αμερική. Οι λύκοι της Νιάλας. Ο κυρ Νίκος…Χάρτινα δεν είναι τα ταξίδια εκείνα που τείνουν να υποκαταστήσουν τα ταξίδια τα οποία, κατά τεκμήριο, ένας άνθρωπος δεν θα κάνει ποτέ του, ούτε εκείνα που θα χρησιμοποιήσει κάποτε σαν άλλοθι, όταν αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο όλων των ταξιδιών, εκείνο της ζωής…, αλλά εκείνα, τα αληθινά, που βιώθηκαν από τον οδοιπόρο και πραγματοποιήθηκαν από το συγγραφέα, μέσα από την τέχνωση του ενεργητικού του νου, τις πνευματικές του αναζητήσεις στο χώρο και τις φανταστικές επιβολές της διανοίας του, χωρίς όρους αυτο-περιορισμού του χρόνου, του λόγου και της φαντασίας…

2. “Μικρές Πατρίδες – Οδοιπορικό στο Ελληνικό Τοπί”

(Κώστας Στεφ. Τσίπηρας – Εκδόσεις Κοχλίας, Αθήνα 2002)

Συλλογή 20 άρθρων, που έγραψα για την Ελλάδα, στην μόνιμη στήλη μου, ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ << ΤΟ ΒΗΜΑ >>…

3. «Οικολογική Αρχιτεκτονική»

(Εκδόσεις Κέδρος Αθήνα 2005, ήδη κυκλοφορεί σε 11η έκδοση)

Στο βιβλίο μας αυτό εμπεριέχεται όλη η φιλοσοφία μας για την βιοκλιματική αρχιτεκτονική, την οικολογική δόμηση και την γεωβιολογία, καθώς και δεκάδες παραδείγματα οικολογικών κτιρίων που έχουμε μελετήσει και κατασκευάσει σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό !

4. «Ορεινή Ελλάδα»

Εκδόσεις Κέδρος, Αθήνα 2004, 7η έκδοση)

Διπλό βιβλίο του Κώστα Στ. Τσίπηρα που περιλαμβάνει ένα φωτογραφικό λεύκωμα τριακοσίων σελίδων με τις καλύτερες φωτογραφίες που τράβηξε την περίοδο 1974 – 2004 στα Ελληνικά βουνά και ένα μικρό οδηγό διαδρομών, στα Ελληνικά Βουνά. Ειναι το 14ο βιβλίο που έγραψε,και το 7ο βιβλίο για τα ελληνικά βουνά.

Τα άλλα κυκλοφορούν στις εκδόσεις ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ-Α.ΛΙΒΑΝΗΣ,σε 11η έκδοση!,και από τις εκδόσεις ΟLIZANE στα γαλλικά (Γενεύη,5η έκδοση)

5. «Έλληνες Καραγκιοζοπαίχτες πίσω από τα φώτα του μπερντέ»

Εκδόσεις Κοχλίας, σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό και Λαογραφικό Αρχείο ΕΛΙΑ, Αθήνα, 2003, 3η έκδοση)

Tο βιβλίο αυτό του Κώστα Στεφ. Τσίπηρα περιλαμβάνει ένα φωτογραφικό λεύκωμα,προιόν απασχόλησης 45 χρόνων με το ελληνικό λαϊκό θέατρο σκιών, τριάντα Ελλήνων Καραγκιοζοπαικτών (οι περισσότεροι σήμερα δεν είναι εν ζωή….) και ένα C.D. από το προσωπικό αρχείο του Κ.Σ. Τσίπηρα με σπάνιες ηχογραφήσεις παραστάσεων Καραγκιόζη.

6. Το Οικολογικό σπίτι, εκδόσεις Λιβάνη – Νέα Σύνορα “10 επανεκδόσεις”

7. Βιοκλιματικός Σχεδιασμός Κτιρίων “έκδοση π – σύστεμς, εξαντλημένο ”

8. Στα Ελληνικά βουνά, 4 τόμοι  με ορειβατικές διαδρομές, “εκδόσεις Λιβάνη”

9. Για τα δικαιώματα των ζώων “εκδόσεις Λιβάνη”

10. Ο ήχος του Καραγκιόζη “εκδόσεις Λιβάνη”

11. Dans les montagnes de Grece, editions Olizane, Geneve, Suisse, γράφτηκε απ’ευθείας στα γαλλικά.

12. Περιοδικό ΦΥΣΗ και ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ, στο οποίο και ήμουν ο διευθυντής σύνταξης, 1986-1996…


13. Περιοδικό ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΝ, του οποίου , επίσης , υπήρξα ο διευθυντής σύνταξης…


14. ΡΕΝΕ ΝΤΥΜΟΝ, ΟΡΓΗ, μετάφραση μου, από τα γαλλικά, “εκδόσεις Λιβάνη”…

15. Διεθνές  βιβλίο, με τους 50 σημαντικότερους Αρχιτέκτονες, που παρουσιάζουν από ένα έργο τους.

Το γραφείο μας συμμετείχε, με την παρουσίαση ενός μοναδικού οικολογικού κτιρίου, δείτε τις σχετικές φωτογραφίες !