Πρωτοβουλία για την αναγνώριση δικαιωμάτων στα ζώα – Διεθνές Δικαστήριο για τα Δικαιώματα των Ζώων

Πρωτοβουλία για την αναγνώριση δικαιωμάτων στα ζώα
(Τ.Θ. 30736 – Αθήνα 10033 Αθήνα
Τηλ.: 210/3243782 , http://www.tsipiras.gr/)

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
(Γενεύη, Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο)

Κατηγορούμενη η Κυβέρνηση του Καναδά για την Σφαγή 300.000 μωρών φώκιας της Αρκτικής

Οι αφίσες εκδόθηκαν την δεκαετία του ΄80, από το περιοδικό «ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ», διευθυντής του οποίου υπήρξε ο Κώστας Στ. Τσίπηρας συγγραφέας και του βιβλίου : « για τα δικαιώματα των ζώων», εκδόσεις Α.Α. Λιβάνης – Νέα Σύνορα)

Συνεδρίασε στην Γενεύη της Ελβετίας, το Διεθνές Δικαστήριο για τα Δικαιώματα των Ζώων, στο οποίο προεδρεύει ο παγκοσμίως γνωστός Franz Weber, (ο άνθρωπος που έσωσε την δεκαετία του ΄70, τους Δελφούς από την προσπάθεια κατασκευής εργοστασίου αλουμινίου…) για να δικάσει την κυβέρνηση του Καναδά, γιατί, μετά από πολλά χρόνια, επέτρεψε την εν ψυχρώ δολοφονία 300.000 άσπρων μωρών της φώκιας της Αρκτικής.

Η δικαιολογία είναι ότι δήθεν έχει σημειωθεί υπερπληθυσμός της φώκιας και ότι αυτές προξενούν ζημιές στους ψαράδες.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, η μείωση των πληθυσμών των ψαριών οφείλεται καθαρά στην ληστρική, υπεραλίευση, αλλά και στην μόλυνση που προξενούν οι πετρελαϊκές βιομηχανίες.

Και ο λόγος για τον οποίο ο Καναδάς επέτρεψε αυτή την πραγματική γενοκτονία, είναι η αυξανόμενη ανάγκη της βιομηχανίας γουναρικών για άσπρα δέρματα, καθώς παρά τις διεθνείς καμπάνιες πολλών οικο – φιλοζωικών οργανώσεων, εκατοντάδες χιλιάδες ασυνείδητοι συνάνθρωποί μας, καταναλώνουν ατιμώρητοι την ζωή και τα ζώα του πλανήτη μας.

Σε όσους Έλληνες & Έλληνιδες δεν το γνωρίζουν, θα θυμίσουμε, απλά, για μια ακόμα φορά, τον τρόπο θανάτωσης των μωρών της φώκιας.

« Οι κυνηγοί απομακρύνουν με γάντζους τα άσπρα μωρά από τις μανάδες τους και στην συνέχεια μπροστά στα μάτια τους, τα χτυπάνε με ξύλινους λοστούς στο κεφάλι, για να μην καταστραφεί η λευκή γούνα τους. Η βαρβαρότητα ολοκληρώνεται με το επί τόπου γδάρσιμο των αιματοβαμμένων πτωμάτων…»

Γνωρίζουμε καλά την αθλιότητα και την αδιαφορία της ελληνικής κοινωνίας και το πόσο «είδηση» είναι , ακόμη και για αυτούς, τους επαγγελματίες, που υποτίθεται ότι νοιάζονται για το περιβάλλον, και στους οποίους η αναγνώριση δικαιωμάτων στα ζώα, μοιάζει σαν κάτι το φαιδρό ή εξωπραγματικό.

Και όμως, όπως κάποτε, όταν κάποιοι συνάνθρωποι μας ζητούσαν δικαιώματα για τους μαύρους και τους σκλάβους και κάποιοι τους κορόιδευαν λέγοντας «αν τους δώσουμε δικαιώματα θα φτάσετε, κάποτε, να μας ζητήσετε δικαιώματα και για τις γυναίκες»…

Και όμως, όπως κάποτε, όταν κάποιοι συνάνθρωποι μας ζητούσαν δικαιώματα και για τις γυναίκες και κάποιοι τους κορόιδευαν, λέγοντας «αν τους δώσουμε δικαιώματα θα φτάσετε, κάποτε, να μας ζητήσετε δικαιώματα και για τα ζώα»…

Έτσι και τώρα κάποιοι κοροϊδεύουν την προσπάθεια αναγνώρισης δικαιωμάτων στις άλλες μορφές ζωής που κατοικούν αυτόν τον ταλαίπωρο πλανήτη, που οι homo sapiens οδηγούν στα όρια της οικολογικής κρίσης….

Υ.Γ. Την Ελλάδα, στο Διεθνές Δικαστήριο, θα αντιπροσωπεύσουν οι Κ. Στ. Τσίπηρας (για 10η φορά) και η Ε. Ηλιοπούλου.

Το βιβλίο του Κ. Τσίπηρα για τα “Δικαιώματα των Ζώων” κυκλοφορεί σε 9η έκδοση από τις Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ.