Κτίρια συμπαντικής Αρχιτεκτονικής

Κτίρια, συμπαντικής, κοσμικής αρχιτεκτονικής!

3 Νέες κατοικίες , στην Πεντέλη, της Αττικής Γής.

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ, ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ;;;

Η !

ΜΗΠΩΣ, ΣΕ ΚΆΤΙ ΑΛΛΟ;

ΣΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ, π.χ., ΤΟΥ …ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ !!!

Ένα από 4 σπίτια που έχω σχεδιάσει και που δεν ανταποκρίνονται απόλυτα !, στην ευκλείδια γεωμετρία !

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ συγκρότημα ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ , υπό κατασκευή, ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ!

-Οι<< γραμμές>> του, ήτοι οι πλευρές του, στον άξονα ανατολής – δύσης, είναι χορδές, και τμήματα κύκλου.

-οι βασικές του, ευθείες, στον άξονα βορρά – νότου, συγκλίνουν, περίπου στα 71 μέτρα από το κτίριο, όπου και στο σημείο σύγκλισης, θα τοποθετηθεί σαν γείωση, ειδική φύτευση !

– Είναι, φυσικά, βιοκλιματικό, με οικολογική δόμηση, και οι βασικοί του χώροι αποφεύγουν, μία γεωπαθογόνο ζώνη, που υπάρχει στο κέντρο του οικοπέδου, λόγω ύπαρξης υπογείου ρέματος …

-και είναι και αυτό , μία αόρατη ….πυραμίδα, όπου οι κάθετες γραμμές του, ενώνονται στα 270μ, στην …ατμόσφαιρα !, άρα συναντιούνται κάθε, και δεν είναι παράλληλες…

Όταν αναφερόμαστε σε μια γεωμετρία, θεωρούμε ως αυτονόητη την ύπαρξη ενός χώρου μέσα στον οποίο αυτή αναπτύσσεται και τις ιδιότητες του οποίου περιγράφει

H γεωμετρία περιγράφει μια σειρά ιδιοτήτων του χώρου, ανεξαρτήτως του αριθμού των διαστάσεών του.

Έτσι, για παράδειγμα, ένας χώρος οσονδήποτε διαστάσεων μπορεί να είναι Ευκλείδειος, αν υπακούει στις βασικές ιδιότητες της Ευκλείδειας γεωμετρίας.

Πώς όμως συνειδητοποιούμε μαθηματικά τον αριθμό των διαστάσεων ενός χώρου; Όπως γνωρίζουμε, μέσα σε έναν χώρο κάθε σημείο του παρίσταται μέσω

των καρτεσιανών συντεταγμένων του.

Έτσι αν ένα σημείο ενός χώρου περιγράφεται από μία, δύο, τρεις ή τέσσερις συντεταγμένες,(Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ !!!), ο χώρος χαρακτηρίζεται αντίστοιχα ως χώρος μιας, δύο, τριών ή τεσσάρων διαστάσεων αντίστοιχα Μετά όλα τα προηγούμενα είναι φανερό ότι σε μαθηματικό επίπεδο όλες οι διαστάσεις είναι ισοδύναμες και ομοειδείς.

Ως εκ τούτου αν για κάποιο λόγο πρέπει να τις μετρήσουμε, η μονάδα που χρησιμοποιούμε είναι η ίδια. Αυτό σημαίνει ότι η τέταρτη διάσταση, όπως η πέμπτη ή η τρίτη μετριόνται με την ίδια μονάδα Στα μαθηματικά, η έννοια του χώρου οσονδήποτε διαστάσεων είναι

ιδεατή και δεν έχει καμιά σχέση με την υλική συμπαντική πραγματικότητα.

Ομοίως και τα γεωμετρικά σχήματα που μορφοποιούνται μέσα τους είναι ιδεατά και άυλα και δεν έχουν καμιά σχέση με την υλική πραγματικότητα.

Τα σχήματα και οι μορφές που σχηματοποιούνται μέσα σε αυτούς τους μαθηματικούς χώρους είναι αντίστοιχα των Πλατωνικών ιδεών ή των Πλατωνικών ιδανικών στερεών.

Προκειμένου ο υλικός άνθρωπος να έχει έστω κάποια μικρή αίσθηση των άυλων αυτών χώρων και των μορφών που δημιουργούνται μέσα του, ταύτισε, αδικαιολόγητα βέβαια, τους χώρους αυτούς με «υλικά» σχήματα που μπορούσαν να τα αντιληφθούν οι ανθρώπινες αισθήσεις..Ονομάσαμε χώρο τριών διαστάσεων τον «υλικό» χώρο που αντιλαμβάνονται οι ανθρώπινες αισθήσεις.

Μέσα στον τρισδιάστατο αυτό «υλικό» χώρο ταυτίσαμε το χώρο δύο διαστάσεων με κάθε υλικό επίπεδο. Για παράδειγμα την επιφάνεια ενός τραπεζιού, ΕΝΟΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, Ή, ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ.

Kάθε σημείο γύρω μας, μέσα στον υλικό κόσμο, περιγράφεται από τρεις συντεταγμένες. Αυτό σημαίνει ότι το σημείο, με βάση τον ορισμό που δώσαμε προηγουμένως, δεν είναι χώρος μηδενικής διάστασης, αφού περιγράφεται από τρεις συντεταγμένες.

Όμως, όπως γνωρίζουμε, κάθε «υλικό» επίπεδο ή ευθεία γραμμή, είναι ένα σύνολο από τρισδιάστατα σημεία και ως εκ τούτου κι αυτά περιγράφονται από τρεις συντεταγμένες. Είναι, δηλαδή, τρισδιάστατα σχήματα που δεν έχουν καμιά σχέση με τους αντίστοιχους χώρους των δύο διαστάσεων και της μιας διάστασης.

Μέσα σε έναν τρισδιάστατο υλικό χώρο μπορούμε να διακρίνουμε, και καμπύλες επιφάνειες, όπως η σφαιρική, η παραβολική ή η υπερβολική. Και οι επιφάνειες αυτές είναι τρισδιάστατες ως αποτελούμενες από τρισδιάστατα υλικά σημεία.

ΟΜΩΣ, ΟΙ ΚΑΜΠΥΛΕΣ, ΤΑ ΤΟΞΑ, ΟΙ ΧΟΡΔΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΑ, κοσμικά !

Τα κτίρια , τα συνηθισμένα, οι άνθρωποι τα σχεδιάζουν, με παράλληλες και κάθετες γραμμές.

ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ, ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗΙΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ….

Θα βλέπαμε ότι δεν συγκλίνουν πουθενά, εφόσον είναι παράλληλες.

Διατρέχουν όλη την γήινη επιφάνεια, επ’ άπειρο, χωρίς να μετατοπίζονται χρονικά…,

όμως η έννοια της παραλληλότητας , είναι άγνωστη στο σύμπαν !!!

Οι τροχιές των ουρανίων σωμάτων είναι ελλειπτικές !, και όχι παράλληλες, π.χ.

Οι αρχαίοι έλληνες, τα γνώριζαν όλα αυτά, καλύτερα από εμάς .

Τα ιερά τους, αν και φαίνονται παράλληλα, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ !

ΚΑΠΟΥ ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ.

Και σε επίπεδο επιφάνειας 2 διαστάσεων, και των 3.

Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, Π.Χ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ !

Είναι πυραμίδα !!!!

Που της λείπει, το άνω μέρος, ή, μήπως όχι;!!!

ή, μήπως, η κορυφή της, χρησιμεύει και σε κάτι άλλο, π.χ., στο να γειώνει το κτίριο, όχι μόνο, στο γήινο περιβάλλον, αλλά στο κοσμικό σύμπαν;;;!!!

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ , ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΟΜΗ , ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ, ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΉ ;;;!!!

Ναί, στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική.

Ναί, στην οικολογική δόμηση.

Ναί, στην γεωβιολογία.

Ναί, όμως, και σε μία αρχιτεκτονική, συμπαντική, όχι μόνο 3 διαστάσεων, αλλά περισσοτέρων !

Ο χρόνος και ο χώρος όπως τον περιγράφουν και τον μετράνε τα ρολόγια τα ημερολόγια και οι μεζούρες μας αντίστοιχα, δεν έχουν καμία σχέση , ούτε περιγράφουν την πραγματικότητα της Συμπαντικής Δημιουργίας. Είναι μια ψευδαίσθηση, ένα τίποτα….

ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ 3 ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ…

ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦ. ΤΣΙΠΗΡΑΣ

Μηχανικός βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής-δρ. χωροταξίας

3-8-2021

υγ. ώρα 3,00πμ, σχεδιάζοντας την τελική αρχιτεκτονική λύση του σπιτιού αυτού…