ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022.
Η Αθήνα της κατοχής , και της αντίστασης, του ηρωικού λαού μας…
Καισαριανή- Παγκράτι – Γούβα- Δουργούτι, δεκάδες εγκλήματα των γερμανο- ναζιστικών καθαρμάτων…
5 ώρες πεζοπορίας, βήμα – βήμα, δρόμο – δρόμο, αποκαλύπτουμε ιν σίτου, τα εγκλήματα, τους τόπους ιστορικής μνήμης, τα μπλόκα, το μεγαλείο του λαού μας…
ΤΙΜΑΜΕ, και, ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΡΜΕΝΙΚΟ ΛΑΟ.
Που υποφέρει ακόμη και σήμερα…, από τον ισλαμοφασισμό…
Δεν ξεχνάμε την προσφορά του, στην ιστορία και στην κοινωνία μας…
2-10-2022, ΤΙΜΑΜΕ, και, ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΗΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ,
ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ , ΣΤΟ ΔΟΥΡΓΟΥΤΙ, τον σημερινό, νέο, δήθεν, Κόσμο…
Στους περισσότερο από 1.200.000 Έλληνες πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, υπήρχαν επιπλέον και 45.000 Αρμένιοι πρόσφυγες οι οποίοι, αν και ομόθρησκοι, δεν προστατεύονταν από αντίστοιχες πρόνοιες.
Στην ουσία “άπατρεις” έπρεπε να οργανώσουν τις κοινότητές τους και να διατηρήσουν σε πείσμα του επίσημου κράτους άθικτη την ιστορική τους μνήμη και ταυτότητα, αλλά και κι ένα όραμα μιας καλύτερης ζωής.
Ο μεγαλύτερος αρμενικος προσφυγικός συνοικισμός τους, ήταν , αυτός του Δουργουτίου, μια παραγκούπολη μόλις 2 χλμ από το κέντρο της Αθήνας.
ΑΝΑΣΥΡΟΥΜΕ , από τη λήθη το “άγνωστο” Δουργούτι της Κατοχής και της Αντίστασης αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές, όπως το μεγάλο “Μπλόκο του Δουργουτίου” (9/8/1944), μία από τις πιο αιματοβαμμένες σελίδες της κατοχικής Αθήνας.
Η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ, μια “μαγική πόλη”, ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΉΜΕΡΑ, και, ΕΙΝΑΙ, ένας φόρος τιμής σε ανθρώπους που χάθηκαν, αλλά μας κληροδότησαν αξίες παντοτινά.
ΚΥΡΙΑΚΗ 2-10-2022,
Συμμετοχή, όπως πάντα δωρεάν, δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι τις 26-9-2022, δεν δεχόμαστε συμμετοχή ατόμων με ψευδώνυμα, δεν θέλουμε στην παρέα μας, γερμανο- ναζιστικά καθάρματα, και ψευτο- αναρχικούς μπαχαλάκηδες, δεν μας ενδιαφέρει δε, ούτε το τι ψηφίζετε, ούτε το τι ομάδα είστε…
ΟΜΑΔΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
18-9-2022