Ξενώνας Αλκυών στο Ναύπλιο

Ένα ζωντανό κτίριο.

πού πάλλεται !, δονείται !, μεταδίδει θετική ενέργεια στους ιδιοκτήτες του, και τους προστατεύει, και , από τις ακτινοβολίες!
ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ 100% ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ, ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ, ΟΜΟΡΦΟ, ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΌ !
Που πάλλεται , ναί !, και δονείται, θετικά, και που την ενέργεια του, την μεταβιβάζει και σε αυτούς που το κατοικούν!
Το συνημμένο αρχείο, δεν είναι …Μίκυ Μάους, ούτε ζωγραφική.
Προκύπτει, από την στατική επίλυση, ενός , από τα ζωντανά κτίρια, που έχω μελετήσει και κατασκευάσει, και είναι , πιο συγκεκριμένα, η κατανομή των περιβαλλουσών φορτίσεων του.
Αυτό που βλέπετε, όμως, είναι μία…καρδιά !, ένα σχήμα καρδιάς, που πάλλεται και δονείται, και η οποία ευρίσκεται στο κέντρο του κτιρίου, και η δόνηση της, αλλάζει χρώμα, όσο πλησιάζει στα όρια του κτιρίου, και εκεί, φυσικά , μηδενίζεται.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ +, που ασχολούμαι, με την ολιστική αρχιτεκτονική , την οικολογική δόμηση, και , την γεωβιολογία, που παρουσιάζω δημοσίως, κάτι τέτοιο, αν και έχω στην κατοχή μου, και άλλα αντίστοιχα διαγράμματα, άλλων δικών μου κτιρίων .

ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΠΟ …ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, και δεν είναι τυχαίο, ούτε και η κατανομή των τάσεων.
Σχετίζεται με το σχήμα του κτιρίου, την σύγκλιση των γραμμών του, σε καθορισμένα σημεία, που σχηματίζουν τρίγωνα, και την ειδική γείωση αυτών των σημείων, με συγκεκριμένα δέντρα, καθώς και πολλά άλλα…
ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, καθόσον , κατά το Ευαγγελικό, μη ρίπτεται τους μαργαρίτας, εις τους …χοίρους…
ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ , ΟΜΩΣ , ΕΙΝΑΙ, ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ , ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟ.
Έχει θετική ενέργεια, και την μεταδίδει στους κατοίκους του, ανθρώπους, του είδους Χόμο Σάπιενς…
Πέραν του 100% βιοκλιματικού της κατασκευής του, που σημαίνει απόλυτη εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση, δροσισμό και φωτισμό.
Πέραν του 100% των οικολογικών οικοδομικών υλικών, με τα οποία και έχει κατασκευαστεί.
Πέραν της 100% αποφυγής των ηλεκτρομαγνητικών και γεωμαγνητικών ακτινοβολιών, στο εσωτερικό του, αλλά και του καρκινογόνου ραδονίου…
ΕΙΝΑΙ , ΠΕΡΑΝ , ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΕΝΑ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΤΙΡΙΟ.
Όχι διαισθητικά.
Επιστημονικά !
Αλλά, και κάτι άλλο, το οποίο ήδη το έχουν νοιώσει , και οι ιδιοκτήτες του, αλλά και οι εξαιρετικοί μαστόροι, και φίλοι μου, που το κατασκεύασαν, με την δική μου επίβλεψη .
Πέραν , και των 3 συγκεκριμένων σημείων, στο εσωτερικό του, όπου μιλάς, και …αισθάνεσαι την δόνηση, αλλά, και κάτι άλλο !
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΕΦ. ΤΣΙΠΗΡΑΣ
Μηχανικός βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής- δρ. χωροταξίας
26-8-2022

υγ. η παρούσα ανάρτηση αφιερώνεται στον ξενώνα Αλκυών, που …έρχεται !, στο Ναύπλιο,  και στην Β.Α. !, που μου εμπιστεύθηκε τον σχεδιασμό του…, γιατί, ευτυχώς, δεν ήθελε να κατασκευάσει ένα συνηθισμένο