Το Ίδρυμα Νιάρχου χρησιμοποίησε καρκινογόνα υλικά, στην κατασκευή των νέων κτιρίων της Εθνικής βιβλιοθήκης και της  Λυρικής σκηνής..

Τους στείλαμε καταγγελία, και απάντησαν με ψέματα…

Διβάστε την απάντηση του Σ.ΟΛ.ΑΡ., μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που αγωνίζεται για το κοινό καλό,…

<< αγαπητοί κύριοι,

Είμαστε βέβαιοι, δυστυχώς , ότι δεν έχετε λάβει σοβαρά υπόψιν, ούτε την αρχική επιστολή μας, που συνοδευόταν από 13 ελληνικές και διεθνείς δημοσιεύσεις και μελέτες, που αποδεικνύουν, με τον πιο περίτρανο τρόπο, του λόγου το αληθές, των φόβων μας, και σαν μηχανικοί και σαν πολίτες, και για την χρήση των πετροβάμβακα-υαλοβάμβακα, 2 εν δυνάμει καρκινογόνων υλικών, αλλά και της τραγικής για την ανθρώπινη υγεία φορμαλδεύδης, για αυτό και σας αποστέλουμε άλλες 6 μελέτες και δημοσιεύματα, διακεκριμένων επιστημόνων και οργανισμών, (βλέπε συνημμένα 6 αρχεία).

Η απάντηση σας, δεν μας λέει απολύτως τίποτα, που να δικαιολογεί την χρήση αυτών των καρκινογόνων υλικών, σε ένα έργο εθνικής σημασίας για την Ελλάδα.

Γιατί , π.χ. σε αντίστοιχα έργα στο εξωτερικό, προδιαγράφονται οικολογικά, μη-τοξικά , και ανακυκλωμένα υλικά, και εδώ προδιαγράφεται ο…καρκίνος;

Γιατί, ενώ τα οικολογικά δομικά υλικά, ουσιαστικά στοιχίζουν τα ίδια χρήματα, δεν τα προδιαγράφετε;

Έχετε ενημερώσει προσωπικά τον δημιουργό της ιδρύματος, ή, τις αποφάσεις τις παίρνετε μόνοι σας;

Με ξεχωριστή επιστολή, που σας αποστέλλεται με κούριερ, σας επισυνάπτουμε , ένα τεμάχιο πετροβάμβακα, που έχει αποσαθρωθεί, μετά από χρήση 2-3 χρόνων, και ένα τεμάχιο, αντίστοιχο υαλοβάμβακα. Αμίαντο, δεν σας αποστέλλουμε, γιατί, τουλάχιστον αυτόν, είμαστε βέβαιοι, ότι τον γνωρίζετε καλά, όπως γνωρίζετε, ότι μέχρι να απαγορευθεί η χρήση του, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, πέθαναν, σε όλον τον κόσμο, και όταν κάποιοι πρωτοπόροι διαμαρτυρόντουσαν, για την χρήση, κάποιοι , τους απαντούσαν, με επιχειρήματα έωλα, ασαφή, γενικόλογα, και παραπλανητικά, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο, υπέρ των χημικών και τοξικών βιομηχανιών,…

Πιάστε τα , καλά, με τα γυμνά χέρια σας, αν τολμάτε, μυρίστε τα αν τολμάτε, και ρωτήστε καλά, τον εαυτό σας, σαν σύμβουλοι του Ιδρύματος Νιάρχου, αν θα τα χρησιμοποιούσατε στα δικά σας σπίτια, στα δικά σας γραφεία, στις αίθουσες διδασκαλίας , όπου φοιτούν τα παιδιά σας, αν θα θέλατε να παρακολουθήσετε , επί τρίωρο , μία συναυλία μουσικής, ή, μία παράσταση όπερας, σε μία αίθουσα, που θα έχει κατασκευαστεί με αυτά τα υλικά, και να αναπνεύσετε καρκινογόνα μικρο-σωματίδια, και να εισπνεύσετε φορμαλδεύδη.

Αν πείτε, ναι, συνχαρητήρια, για την επιλογή σας, θα είσαστε μοναδικοί σε παγκόσμια κλίμακα, στον πολιτισμένο κόσμο, και συνεχείστε την κατασκευή στον Φαληρικό Όρμο, με τα σημερινά, τριτοκοσμικά , στο θέμα της χρήσης κάποιων υλικών, δεδομένα .

Αν πείτε , όχι, κάνετε κάτι, για να γλυτώσουν ,τουλάχιστον, οι μελλοντικοί χρήστες των 2 σπουδαίων έργων, από τα προβλήματα υγείας, που σίγουρα θα έχουν, σε 2 , σε 5, σε 10 χρόνια, δεν έχει σημασία.

Τότε, είμαστε βέβαιοι, κάποιοι θα αναζητήσουν ευθύνες , σε αυτούς που σήμερα καλύπτονται από την ανυπόγραφη απάντηση, την γενικόλογη και χωρίς τεκμηρίωση δικαιολογία, και πιθανά και τον ωχαδερφισμό, και το << μην μας ενοχλείτε, θα κάνουμε ότι θέλουμε>>.

Ενημερώστε από τώρα , τους νομικούς σας συμβούλους, και για τους μελλοντικούς κινδύνους, και για το ενοχλητικό, προς εσάς, όπως διαφαίνεται, των επιστολών μας διαμαρτυρίας, που σκοπό έχουν, και μόνον, να προστατεύσουν την υγεία του ελληνικού λαού, αλλά και δώστε μας, μία πλήρη και τεκμηριωμένη απάντηση στα ερωτήματα μας.

Θα φροντίσουμε να ενημερώσουμε προσωπικά, και τον ίδιο τον κο Νιάρχο, ο οποίος είμαστε σίγουροι, ότι αγνοεί , τις ενέργειες των συμβούλων του.

Με τιμή

Για το δ.σ.

Ο πρόεδρος

Κ.ΣΤ.ΤΣΙΠΗΡΑΣ >>